Apakšizvēlne
Aptauja

Liepājā, renovējot ielas, uz ietvēm tiek iestrādātas reljefās vadlīnijas, kuras paredzētas, lai cilvēkiem ar redzes traucējumiem atvieglotu pārvietošanos:

Lasīt aptaujas rezultātus
Kontakti
Adrese:
Ganību iela 197/205 Liepāja,
LV – 3407

Tālrunis:
+371 63431535,
+371 22007874

Fakss:

E-pasts:
info@redzigaismu.lv,
liepajas_nb@inbox.lv

kartes attēls Apskatīt kartē

Baneri
17.08.2015 Autors: LNB

Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009. – 2014.g. perioda programmas „NVO fonds” un Sabiedrības Integrācijas fonda finansēta projekta
„Pilnveidojot sevi sabiedrībai”
Nr. 2012/EEZ/DAP/MAC/014/3/NAC/004

Preses relīze

Arī vasaras mēnešos Liepājas Neredzīgo biedrībā aktīvi turpinās darbs Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.–2014.g. perioda programmas „NVO fonds” un Sabiedrības Integrācijas fonda finansētā projektā „Pilnveidojot sevi sabiedrībai” Nr.2012/EEZ/DAP/MAC/014/3/NAC/004. Šoreiz gribējām līdzdalīt informāciju par projektā notiekošajām aktivitātēm vasaras mēnešos.
Kā vienu no aktivitātēm varētu minēt informatīvi izglītojošo pasākumu skolu jaunatnei „Iepazīsti manu pasauli!”. Vasaras mēnešos Liepājas Neredzīgo biedrību apmeklējušas vairākas skolēnu vasaras nometnes, pasākuma laikā skolēniem tikusi dota iespēja iepazīt „pasauli”, kurā dzīvo neredzīgs cilvēks, iespēja iepazīties ar viņu ikdienā lietotajiem palīglīdzekļiem (balto spieķi, runājošiem pulksteņiem, šķidruma līmeņa noteicēju u.c.), iespēja iejusties neredzīga cilvēka lomā – aizsienot acis, pastaigāt ar balto spieķi. Šo pasākumu mērķis - rosināt skolēniem būt līdzjūtīgākiem, veicinot skolēnu izpratni par cilvēku ar invaliditāti dzīvi, viņu iespējām, sabiedrības atbalstu.
Katru trešo mēnesi, līdz ar to arī š.g. jūnijā, Liepājas Neredzīgo biedrībā notika Liepājas pilsētas Nevalstisko organizāciju sadarbības tīkla tikšanās, kuras laikā kopā sanākušo organizāciju pārstāvjiem bija iespēja uzklausīt ikvienā organizācijā notiekošās aktivitātes un jaunumus, kā arī kopīgi risināt cilvēkiem ar invaliditāti svarīgus jautājumus.
Joprojām turpinās darbs pie jaunu un ne vairs tik jaunu būvju apsekošanas, novērtējot to atbilstību universālā dizaina principiem. Tiek sniegtas konsultācijas par universālā dizaina principiem būvniekiem, arhitektiem un citiem interesentiem ne tikai Liepājā un tās apkārtnē, bet arī Rīgā, Dobelē un citās Latvijas pilsētās. Viens no galvenajiem objektiem šobrīd ir koncertzāle „Lielais dzintars” Liepājā, kur notiek gan apsekošanas darbi, gan konsultāciju sniegšana vides un informācijas pieejamības jomā.
Iespēju robežās turpinām sniegt arī priekšlikumus un ierosinājumus valsts un pašvaldību iestādēm par jautājumiem, kas skar cilvēku ar invaliditāti intereses. Šobrīd esam iesnieguši vairākus priekšlikumus Labklājības ministrijai par būvnormatīvu – Publiskās būves, arī priekšlikumus Liepājas pilsētas domes vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļas projektam „Liepāja kā pieejama Eiropas pilsēta”.
Rudens pusē atzīmēsim Starptautisko baltā spieķa dienu un rīkosim ielu akcijas autovadītājiem, kā arī sāksim gaidīt gada gaišākos svētkus – Ziemassvētkus.
Tas nozīmē vien to, ka projekta ietvaros darbs rit tālāk, un mēs neapstājamies pie padarītā, bet kopīgiem spēkiem cenšamies sekmīgi strādāt cilvēku ar invaliditāti labā.

Projekts „Pilnveidojot sevi sabiedrībai” tiek īstenots, izmantojot EUR 53965,38 no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas ar EEZ finanšu instrumenta starpniecību.
Projekta finansējuma mērķis ir Liepājas Neredzīgo biedrības darbības atbalstam.
Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Programmu finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts.
www.sif.gov.lv  www.eeagrants.lv  www.eeagrants.org
Par saturu atbild Liepājas Neredzīgo biedrība.

JAUNĀKIE PROJEKTI
NODERĪGAS SAITES

Šī mājas lapa ir veidota ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas finansiālu atbalstu EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta ietvaros
un ar Latvijas valsts finansiālu atbalstu no Sabiedrības integrācijas fonda. Par mājas lapas saturu atbild Liepājas Neredzīgo biedrība.