Apakšizvēlne
Aptauja

Liepājā, renovējot ielas, uz ietvēm tiek iestrādātas reljefās vadlīnijas, kuras paredzētas, lai cilvēkiem ar redzes traucējumiem atvieglotu pārvietošanos:

Lasīt aptaujas rezultātus
Kontakti
Adrese:
Ganību iela 197/205 Liepāja,
LV – 3407

Tālrunis:
+371 63431535,
+371 22007874

Fakss:

E-pasts:
info@redzigaismu.lv,
liepajas_nb@inbox.lv

kartes attēls Apskatīt kartē

Baneri
17.08.2015 Autors: LNB

Preses relīze - 2015.g. Augusts

projekts „Izzināsim un baudīsim „Dvēseles veldzes dārzu” Ziemupē”

Š.g. 31. augustā beidzas projekts „Izzināsim un baudīsim „Dvēseles veldzes dārzu” Ziemupē” (Nr.5.2./2014-79), kuram grantu piešķīra nodibinājums „Borisa un Ināras Teterevu fonds”. Projektu līdzfinansēja Pāvilostas novada dome. Projekta darbība norisa lauku vidē sociālās rehabilitācijas un izziņas centrā „Dvēseles veldzes dārzs” un Liepājas Neredzīgo biedrības dienas centra telpās. Projekta mērķis bija organizēt kompleksu nodarbību ciklu 55 cilvēkiem ar redzes un kustību invaliditāti, jaunu prasmju un iemaņu apgūšanai, kvalitatīvai brīvā laika pavadīšanai, un, kopā ar 25 biedrības brīvprātīgajiem, izveidot Sajūtu parku, Garšaugu un Baso pēdu takas Ziemupē, kuri projekta laikā veiksmīgi realizēti.

Projekta īstenošanas laikā – no 01.08.2014.-31.08.2015. notikušas dažādas aktivitātes:

1. „Dabas un dārza darbi” – projekta vadītāja asistenta un dārznieka vadībā tika stādīti, kopti, laistīti dekoratīvie un kultūraugi, vienlaikus tos iepazīstot, tika ievākta raža – kaltēti garšaugi un tējas, žāvēti āboli, saldētas un vārītas ievārījumos ogas, novākti un ieziemoti dārzeņi. Novāktā raža tika izmantota kopīgo ēdienreižu gatavošanā. Sakopām apkārtni, stādījām, sējām, vērojām putnus un klausījāmies viņu dziesmās.

2. Sajūtu parka un baso pēdu takas izveide - ierīkojām parkā celiņus ar dažādu segumu, veidojām puķu dobes sajūtu parkā – stādījām daudzgadīgās puķes, augļu kokus un krūmus, garšaugus u.c. Sējām un kopām zālienu, ierīkojām žogu ap augļu dārzu, tīrījām parka teritorija, veidojām atpūtas vietas u.c.

3. Projekta laikā notika klūdziņu pīšanas nodarbības, mājturības un saimniecības darbu veikšanas iemaņu apguve un fiziskās aktivitātes svaigā gaisā – pārgājieni, nūjošanas nodarbības, kuras notika gan rehabilitācijas centrā „Dvēseles veldzes dārzs”, gan Liepājas Neredzīgo biedrības telpās. Rīkojām dažādas izglītojošās aktivitātes - lekcijas, koncertus, galda spēļu turnīrus u.c. cilvēku ar invaliditāti redzesloka paplašināšanai un dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Zirņu izņemšana no pākstīm

Darbi sakņu dārzā

Darbs pie zirņu novākšanas

darbi dārzā

Darbs Sajūtu parkā

Puķu dobes mūrīšana

baso pēdu takas veidošana

baso pēdu taka

darbi dārzā

JAUNĀKIE PROJEKTI
NODERĪGAS SAITES

Šī mājas lapa ir veidota ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas finansiālu atbalstu EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta ietvaros
un ar Latvijas valsts finansiālu atbalstu no Sabiedrības integrācijas fonda. Par mājas lapas saturu atbild Liepājas Neredzīgo biedrība.