Apakšizvēlne
Aptauja

Liepājā, renovējot ielas, uz ietvēm tiek iestrādātas reljefās vadlīnijas, kuras paredzētas, lai cilvēkiem ar redzes traucējumiem atvieglotu pārvietošanos:





Lasīt aptaujas rezultātus
Kontakti
Adrese:
Ganību iela 197/205 Liepāja,
LV – 3407

Tālrunis:
+371 63431535,
+371 22007874

Fakss:
+371 63407115

E-pasts:
info@redzigaismu.lv,
liepajas_nb@inbox.lv

kartes attēls Apskatīt kartē

Baneri
31.08.2011 Autors: LNB

                                                                                                    Gurķu-mārrutku salāti ziemai

2 kg nomizoti gurķi
200 g mārrutku (vai nu pašu rīvēti vai veikalā pirkti)
250 g cukura
5 ēdamkarotes sāls
250 ml 9% etiķa vai 3 tējkarotes citronskābes
Gurķus sagriež gareniski "daiviņās", liek emaljētā traukā, sajauc ar mārrutkiem, cukuru, sāli, etiķi, un atstāj uz nakti atsuloties. No rīta pilda burkās.
                                                             Skābētas sēnes
Sēnes, sāls, ķiploki, upeņu lapas
Rudens sēnes novāra, skalo vairākos ūdeņos, lai pazūd glumums. Sēnes ietin marlē un liek zem kārtīga sloga uz nakti vai visu diennakti - tas atkarīgs no sloga. Kad sēnēm ūdens nospiests, tās samaisa ar sāli (apmēram uz 5 kg sēņu sauja sāls), pievieno 3 sasmalcinātus ķiplokus, desmit upeņu lapas, un ļoti cieši sapilda traukos (virskārtai vēl nedaudz pārberot sāli ), kurus var aizvākot. Vislabāk likt litra burkās, jo ziemā, kad trauki attaisīti, tie jātur ledusskapī. Nedrīkst traukus pielikt līdz augšai, jo sēnes var piebriest.
Pirmajās dienās trauki ir jāuzmana, jo, sākoties skābšanas procesam, var „nošaut” vāciņus, kas tūlīt jānomaina. Ja sēnes būs pārsālītas, tās būs pirms lietošanas jānomērcē. Ja viss izdarīts pareizi, tām jābūt lietojamām uzreiz. Upeņu lapu vietā var izmantot 3-5 cm garus sagrieztus upeņu jaunos dzinumus.
 
Tomātu un ingvera čatnijs
          Čatnijs ir pikanta piedeva, kas gatavota no augļiem un garšvielām, un sader argaļas ēdieniem.
Ņem 1,5 kg nomizotu, četrās daļās sagrieztu tomātu ar izņemtām sēklām, 8 cm garu šaurās strēmelēs sagrieztu ingvera saknes gabalu, 8 ķiploka daiviņas, 250 ml galda etiķa, 400 ml cukura, 3 ēd. k. citrona sulas, 2 tējk. malta ingvera, 2 tējk. sāls, 3 tējk. malta paprikas pulvera, 1 tējk. Kajennas piparu, 1 tējk. sinepju pulvera, 1/4 tējk. maltu krustnagliņu.
Bļodā sajauc tomātus un ingvera sakni. Blenderī samaļ ķiplokus ar 150 ml etiķa un lej katliņā. Pievieno cukuru un pārējo etiķi. Vāra uz vidējas uguns aptuveni septiņas minūtes, līdz masa kļūst sīrupaina. Pievieno tomātus un pārējos produktus un visu masu uzvāra. Samazina liesmu un vāra uz vidējas uguns aptuveni 35 minūtes.
                                                              Dzērveņu un ābolu čatnijs
Ņem kanēļa standziņu, 1 tējk. raupji saberztu Jamaikas piparu (iesietu marles maisiņā), 1 tējk. Romas ķimeņu, 500 g dzērveņu, 500 g nomizotu gabaliņos sagrieztu ābolu bez serdēm, 500 g sakapātu sīpolu, 500 g brūnā vai dzeltenā cukura, 284 ml ābolu etiķa.
Izejvielas uzvāra, tad samazina liesmu un turpina vārīt uz lēnas uguns pusotru stundu. Izņem piparu maisiņu. Čatniju pilda burkās, aizvāko.


JAUNĀKIE PROJEKTI
NODERĪGAS SAITES


Šī mājas lapa ir veidota ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas finansiālu atbalstu EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta ietvaros
un ar Latvijas valsts finansiālu atbalstu no Sabiedrības integrācijas fonda. Par mājas lapas saturu atbild Liepājas Neredzīgo biedrība.